Rapha Women’s Dinner and Thank You Ride

In het weekend van 2 to 4 juni organiseerde Rapha vanuit het Clubhouse in Amsterdam onder de noemer ‘Rapha Rides’ een aantal gezellige ritten en sociale gatherings zoals een campingfeest, BBQ, tochten naar Amsterdam vanuit alle mogelijke windstreken en last but not least, een ritje van 70 kilometer met aansluitend diner om alle vrouwen te bedanken die zich actief voor het vrouwenwielrennen inzetten. Ondanks dat mijn bijdrage aan het universum van de fietsense vrouw nog erg summier is, mocht in deze bijzonder avond bijwonen.
[Lees verder onder de video]

Naast Rapha wordt deze avond gehost door Strongher, een netwerk voor fietsvrouwen dat ooit is opgezet door prof-wielrensters, dat vrouwen stimuleert om actieve ambassadeurs van het dames-wielrennen te worden, zogenaamde ‘Sheroes’. Marijn de Vries, oud-prof, wielrenster en journaliste, is een actief en enthousiast lid van Strongher en benadrukt hoe belagrijk het is om fietsende vrouwen een podium te bieden en ze met elkaar te verbinden.

Tijdens een overheerlijk diner bereid door Team Sky Chef Henrik Orre delen we de knusse tafel ook nog met  oud-prof Iris Slappendeel (van de leuke shirtjes ;)) en top-zwemster Femke Heemskerk. Inspirerende verhalen doen de ronde, maar zoals dat gaat met meisjes wordt er heel wat gegiegeld en is iedereen heerlijk op zijn gemak: We fietsen allemaal, we delen verhalen, passie en liefde voor de sport.

Emotioneel wordt het bij de speeches, waarbij de dames elkaar bedanken voor hun inzet en prestaties om het vrouwenwielrennen te verbreden, toegankelijker, gezelliger en groter te maken. Daarnaast ontmoet ik twee Belgische meiden die samen met hun groep ‘Flandriennes d’Anvers’ een ritje van meer dan 250 km naar Reims, de stad van de champagne organiseren, Road to Reims, met de hashtag #Iwilltrainforchampagne…OMG I love!

Big thanks aan alle organisatrices en andere  gezellige meiden die ik heb ontmoet, tot heel snel en…Let’s rock some more!